Panowie i Panie...
Od niedawna zaczęło mi takim dziwnym dźwiękiem pod maską rzęzić. Jak zdjąłem tę osłonę rozrządu (nad łapą) ucichło. Odciąłem fragment plastiku, ten który chowa się za koło pasowe od pompy wody, bo poprzednia pompa padła i mi zmieliła tamten kawałek. Ale dźwięk nie ustał. Caly czas tak właśnie rzęzi jak założona jest ta osłona.
Co może byc przyczyną?
Koło pasowe sie obluzowało?
Może coś z rozrządem?
Czy jest to groźne?
W linku jest filmik na YT z tym dziwnym odgłosem.
https://youtu.be/QpxE3fNQrRQ
Byłbym wdzięczny za pomoc bo niedługo Proboszcz rusza w trasę i chciałbym w spokoju pojechać
Uwaga. Informuję, że z dniem 09.08.2024 Stowarzyszenie Ford Probe Klub Polska zostało zamknięte i przekształciło się w Ford Probe Klub Polska. W działaniu forum nic się nie zmieni.
Niepokojące tarcie pod maską
Niepokojące tarcie pod maską
Probe 2.0 z 96r.
- Spider33
- Samochód: Probe x ∞
- Galeria: viewtopic.php?t=20740
Re: Niepokojące tarcie pod maską
Nie ma tu sie nad czym rozwodzić. Osłona ociera Ci o którąś z rolek. Sprawdz którą i dokręć osłonę w tym miejscu.
- Romas
- Klubowicz
- Samochód: PROBE '94 2.5V6 GT MTX
- Galeria: viewtopic.php?t=19226
może tulejki brak i dlatego trze
-
- Samochód: brak
- Kontakt:
U mnie ocierało o osłonę kółko pompy wody. A to dlatego, że sama pompa była zużyta, miała luz i koło napięte paskiem pracowało przekrzywione dotykając do osłony.
Built, not bought...
508303797
508303797
-
- Samochód: Ford Probe II 2.0 16V 97r. Pb+LPG
Mi tak tarło jak obudowa dwie części obudowy się nie spasowały razem w swoje rowki.
Sprawdź też jak koledzy radzą, czy w miejscu gdzie wchodzą śruby masz tulejki metalowe.
Sprawdź też jak koledzy radzą, czy w miejscu gdzie wchodzą śruby masz tulejki metalowe.