Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.
Zamontowałem BOV'a - polecam...
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Hehe - to takie problemy, z którymi borykasz się po zakupie auta
. Na przykład regeneracja amortyzatorów z tyłu, wymiana końcówek drążków, sworznia, łączników stabilizatora, ustawienie zbieżności, naprawa chłodnicy wspomagania, wymiana świec, płynów, montaż radia.
W weekend znalazłem chwilę, więc umyłem i spolerowałem pastą auto - wygląda już w miarę ok.
To na razie tyle co zrobiłem, jeszcze czeka mnie wymiana maglownicy, co za tym idzie ponownie zbieżność, wymiana przewodów hamulcowych, wymiana prawego lusterka, kupno 2 opon na lato, pogrzebanie przy zabezpieczeniach auta.
Przed montażem gazu 3ba będzie powalczyć z EGR, ale może wystarczy go wyczyścić.
To w skrócie są problemy wieku dziecięcego
.

W weekend znalazłem chwilę, więc umyłem i spolerowałem pastą auto - wygląda już w miarę ok.
To na razie tyle co zrobiłem, jeszcze czeka mnie wymiana maglownicy, co za tym idzie ponownie zbieżność, wymiana przewodów hamulcowych, wymiana prawego lusterka, kupno 2 opon na lato, pogrzebanie przy zabezpieczeniach auta.
Przed montażem gazu 3ba będzie powalczyć z EGR, ale może wystarczy go wyczyścić.
To w skrócie są problemy wieku dziecięcego

..........
.........
.....The Power of Dreams.....

.....The Power of Dreams.....
- Marcos
- Galeria: viewtopic.php?t=5568
- Drzymek
OK panowie!
Odświeżam temat bo na dniach będę montować to ustrojstwo.
I gdzie najlepiej to zamontować?
Myślę, że najlepsze rozwiązanie jest takie:
Wywalić seryjnego bypassa i ten wąż do którego jest przyczepiony bypass, a który łączy dolny gruby wąż i górny gruby wąż. Na dolnym wężu założyć prostą przejściówkę, żeby nic nie zakłócało przepływu powietrza, a na górnym blisko turbiny założyć bova na przejściówce w kształcie odwróconej litery "T". Gdy przepustnica zostanie zamknięta, a rozpędzone łopatki turbiny nadal pompują powietrze, to narasta ciśnienie na odcinku turbo - kolektor ssący i wtedy jest ono upuszczane przez zawór upustowy. Dobrze kumam?
Kurcze, ale namieszałem, ale mam nadzieję że coś z tego rozumiecie i mi pomożecie. Czekam na Wasze sugestie!
Pozdrawiam!
Odświeżam temat bo na dniach będę montować to ustrojstwo.
I gdzie najlepiej to zamontować?
Myślę, że najlepsze rozwiązanie jest takie:
Wywalić seryjnego bypassa i ten wąż do którego jest przyczepiony bypass, a który łączy dolny gruby wąż i górny gruby wąż. Na dolnym wężu założyć prostą przejściówkę, żeby nic nie zakłócało przepływu powietrza, a na górnym blisko turbiny założyć bova na przejściówce w kształcie odwróconej litery "T". Gdy przepustnica zostanie zamknięta, a rozpędzone łopatki turbiny nadal pompują powietrze, to narasta ciśnienie na odcinku turbo - kolektor ssący i wtedy jest ono upuszczane przez zawór upustowy. Dobrze kumam?
Kurcze, ale namieszałem, ale mam nadzieję że coś z tego rozumiecie i mi pomożecie. Czekam na Wasze sugestie!
Pozdrawiam!
BEAUTY...POWER...SOUL...
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
- kosmita
- Galeria: viewtopic.php?t=8651
- ADTOM
- Galeria: viewtopic.php?t=8925
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
- Drzymek
Witam Panowie!!!
Ano zdjątka zapomniałem TU wkleić, co teraz nadrabiam:

Adtom - przepraszam za brak zdjęć filtra powietrza, ale to było tak że jak miałem czas to nie miałem aparatu i na odwrót. Jak nadal potrzebujesz, to oczywiście zrobię dla Ciebie zdjęcia.
A bov syczy pięknie a jest tylko 6psi, jak będzie 12psi to będzie dużo głośniej i fajniej. Na postoju jak robię przygazówkę, to też syszy
Ano zdjątka zapomniałem TU wkleić, co teraz nadrabiam:

Adtom - przepraszam za brak zdjęć filtra powietrza, ale to było tak że jak miałem czas to nie miałem aparatu i na odwrót. Jak nadal potrzebujesz, to oczywiście zrobię dla Ciebie zdjęcia.
A bov syczy pięknie a jest tylko 6psi, jak będzie 12psi to będzie dużo głośniej i fajniej. Na postoju jak robię przygazówkę, to też syszy

BEAUTY...POWER...SOUL...