Acha mam nadzieję, że przejechanie 30km bez płynu nie załatwi mi pompy co?
ile wchodzi płynu ATF?
- romulus
- Galeria: viewtopic.php?t=5578
ile wchodzi płynu ATF?
wywaliło mi dziś jakiś wąż najpewniej ten dochodzący do magielka ale nie miałem możliwości wjechania na kanał i dokładnie jeszcze nie zdiagnozowałem, no ale tak czy inaczej muszę uzupełnić płyn i nie wiem ile kupić. Lało się patrząc z przodu auta to po lewej bardziej tuż za głowicą lub trochę niżej i kapało na kolektor co powodowało sporą dawkę dymu, nieźle się wystraszyłem, w sumie dobrze że to nie olej z silnika lub skrzyni heh bo wtedy by było gorzej...
Wiem, że trzeba układ odpowietrzać później- jakieś sprawdzone metody macie na to?
Był Probe 2,5 V6 93' turkus metalik
Jest BMW730i E-38
Jest BMW730i E-38
- P.I.M.P.O.
- Samochód: brak
z jeżdżeniem bez płynu to bym uważał
jeśli miałeś wyciek to pewnie wszystko nie wyleciało i coś tam w pompie zostało. jednak raczej bym tego nie sprawdzał w ten sposób (jeżdżąc) 
z kapiącym płynem na kolektor też bym był ostrożny bo chyba nie chcesz zamienić probaska w kulę ognia? olej to olej - może się zapalić.
płynu wchodzi ok 1 litr. mi trochę w butelce nawet jeszcze zostało ale nie jestem pewien czy pompa była pusta czy nie.
odpowietrzenie... hmmm... nalałem płynu do pełna, zapaliłem silnik i poruszałem kierownicą. jak przestało wsiorbywać przestałem wlewać. nie wiem czy to dobry sposób ale na wspomaganie nie narzekam teraz
pozdro
z kapiącym płynem na kolektor też bym był ostrożny bo chyba nie chcesz zamienić probaska w kulę ognia? olej to olej - może się zapalić.
płynu wchodzi ok 1 litr. mi trochę w butelce nawet jeszcze zostało ale nie jestem pewien czy pompa była pusta czy nie.
odpowietrzenie... hmmm... nalałem płynu do pełna, zapaliłem silnik i poruszałem kierownicą. jak przestało wsiorbywać przestałem wlewać. nie wiem czy to dobry sposób ale na wspomaganie nie narzekam teraz
pozdro
dwa i pół fał sześć, dziewięćdziesiąty trzeci rok 
- romulus
- Galeria: viewtopic.php?t=5578