zmiana lakieru
zmiana lakieru
witam 
ma moze ktos pojecie o zmianie lakieru ?? chodiz mi o koszty przynajmiej ile litroof farby trzeba zakupic ??

ma moze ktos pojecie o zmianie lakieru ?? chodiz mi o koszty przynajmiej ile litroof farby trzeba zakupic ??
UNITE AND WIN

- spown
- Galeria: viewtopic.php?t=5507
- Kontakt:
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
chyba tira chcesz malowacbogdan9999 pisze:Litr farby akrylowej kosztuje w granicach 100 zł a pare litrów musiał być kupić ze 5 to conajmiej tak myśle !!!!
 2.5-3 litrow z wnekami malujesz,a co do akrylu jezeli planujesz pomalowac powiedzmy na standardowy czarny mozna nawet wytargac 0.8 l za 50 zeta bez utwardzacza i rozcienczalnika
 2.5-3 litrow z wnekami malujesz,a co do akrylu jezeli planujesz pomalowac powiedzmy na standardowy czarny mozna nawet wytargac 0.8 l za 50 zeta bez utwardzacza i rozcienczalnikakomplet wychodzi wtedy jakies 70 dych
pozdro
- spown
- Kontakt:
- spown
- Kontakt:
nie wiem jaki masz sprzęt... ale jeśli nie profesjonalny, to ładne pomalowanie autka nie jest takie proste-jest wręcz niemożliwe.
choćby z tego powodu że ciśnienie na pistolet powinno być cały czas takie same-po to by lakier mógł być położony tak samo na całej powierzchni-a tego nie zapewni ci prosty kompresor...
poza tym jakieś tam osuszacze,odpylacze,- to nie takie proste.

choćby z tego powodu że ciśnienie na pistolet powinno być cały czas takie same-po to by lakier mógł być położony tak samo na całej powierzchni-a tego nie zapewni ci prosty kompresor...
poza tym jakieś tam osuszacze,odpylacze,- to nie takie proste.
.....2.0 16V 94'.....

- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
- laptop
- Galeria: viewtopic.php?t=5531
- 
				Gość
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
ja jak wstępnie rozmawiałem z lakiernikiem to w 3 kg spokojnie się zmieścisz.Jak już malować to żadnym akrylem lepiej zapłacić więcej i pomalować metalikiem ale wtedy dochodzi bezbarwny jeszcze.
Samo pomalowanie to pikuś w porównaniu z przygotowaniem,rozbieranie wszystkiego i co najgorsze składać póżniej to jest największy ból ponieważ,trzeba się obchodzić jak z wazą kryształową
Pozdrawiam

Samo pomalowanie to pikuś w porównaniu z przygotowaniem,rozbieranie wszystkiego i co najgorsze składać póżniej to jest największy ból ponieważ,trzeba się obchodzić jak z wazą kryształową
Pozdrawiam

- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
He heheheeheheh ale się uśmiałem co ty niepoważny jesteś myślisz że kompresator, farba i pistolet to wszystko do pomalowania hehe ???? otóż nie, liczy sie doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie ja sam pistoletem wymalowałem około 200 litrów farby wszystko rasumując i się boje wystartować do samochodu z pistoletem bo mogę tylko spieprzyć a malowałem już nie jedną rzecz malowałem prasy ciągniki dachy przyczepki szawki itd.   

PROBE "Blackbird" FE3N POWER 
Sportage FE3N 4X4

Sportage FE3N 4X4

- klimek
- Galeria: viewtopic.php?t=1563
Ja sam se malowałem ostatnio cały zderzak ale pod czujnym okiem mojego kumpla lakiernika. 
Jak już ktoś powiedział przygotowanie jest najdłuższym procesem i musi być dobrze przygotowane naprawde czasochłonna robota.
A samo malowanie to też nie lada wyczyn. Ja na pierwszy raz na moim zderzaku zrobiłem dwa malutkie zacieki w niewidocznych miejscach i da sie je spolerować ale nie jestem samobójcą i nigdy w życiu nie mając doświadczenia nie podjął bym się malowania całego auta.
Powodzenia

Jak już ktoś powiedział przygotowanie jest najdłuższym procesem i musi być dobrze przygotowane naprawde czasochłonna robota.
A samo malowanie to też nie lada wyczyn. Ja na pierwszy raz na moim zderzaku zrobiłem dwa malutkie zacieki w niewidocznych miejscach i da sie je spolerować ale nie jestem samobójcą i nigdy w życiu nie mając doświadczenia nie podjął bym się malowania całego auta.
Powodzenia

klimek

- kicur
- Samochód: I GT 90' 2,2 Turbo - Pełne wyposażenie
- Galeria: viewtopic.php?t=6637
bylem ostatnio u lakiernika i powiedzial ze w 3 litrach spokojnie sie zmieszcze-- zaznaczam ze bede malowal tylko na zewnatrz!!bez tego co w srodku i pod macha! druga kwestia to to ze ja z czerwonego  pozostaje na czerwonym-czyli krycie lakieru tez dobre i mniej wychodzi niz np z czarnego na czerwony a ostatnia kwestia to to ze za litr powiedzial mi 290zl   -- tylko taka super czerwien -zywa na maxa-- no i to jest lakier bazowy i na niego sie kladzie jeszcze bezbarwny -bo teraz od typowych akryli sie odchodzi -- i jak nigdy  nie malowales to sie za to nie lap bo nic nie mowie ale wydaje mi sie ze spitolisz to na bank
  -- tylko taka super czerwien -zywa na maxa-- no i to jest lakier bazowy i na niego sie kladzie jeszcze bezbarwny -bo teraz od typowych akryli sie odchodzi -- i jak nigdy  nie malowales to sie za to nie lap bo nic nie mowie ale wydaje mi sie ze spitolisz to na bank  - pozdrooo
 - pozdrooo

-- tylko taka super czerwien -zywa na maxa-- no i to jest lakier bazowy i na niego sie kladzie jeszcze bezbarwny -bo teraz od typowych akryli sie odchodzi -- i jak nigdy  nie malowales to sie za to nie lap bo nic nie mowie ale wydaje mi sie ze spitolisz to na bank
  -- tylko taka super czerwien -zywa na maxa-- no i to jest lakier bazowy i na niego sie kladzie jeszcze bezbarwny -bo teraz od typowych akryli sie odchodzi -- i jak nigdy  nie malowales to sie za to nie lap bo nic nie mowie ale wydaje mi sie ze spitolisz to na bank  - pozdrooo
 - pozdrooo..kazda lala leci na kierowce czerwonego probala..  PROBE JEDYNECZKA->FULL WYPAS GT  tel.794560393
 PROBE JEDYNECZKA->FULL WYPAS GT  tel.794560393

PROBE JEDYNECZKA->FULL WYPAS GT  tel.794560393
 PROBE JEDYNECZKA->FULL WYPAS GT  tel.794560393- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
To ja bym Ci proponował znależć np.bezrobotnego fachowca.
Gość będzie zadowolony,bo wpadnie mu trochę kaski(na pewno
zapłacisz dużo mniej niż w lakierni),a i Ty będziesz miał zrobione
lepiej niż byś sam malował.
Przepraszam za "czarny humor",współczuję Twojemu kumplowi,
ale jeżeli nigdy nie malowałeś,to dobry sprzęt za Ciebie tego nie zrobi
i żebyś po obejrzeniu spartolonej roboty sam nie rzucił się na linę.

Gość będzie zadowolony,bo wpadnie mu trochę kaski(na pewno
zapłacisz dużo mniej niż w lakierni),a i Ty będziesz miał zrobione
lepiej niż byś sam malował.
Przepraszam za "czarny humor",współczuję Twojemu kumplowi,
ale jeżeli nigdy nie malowałeś,to dobry sprzęt za Ciebie tego nie zrobi
i żebyś po obejrzeniu spartolonej roboty sam nie rzucił się na linę.
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]

- laptop
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
- laptop
1 - to znajomy
2 - to czlowiek ktory pracuje w lakiernictwie - maluje scigacze
3 - farbe ma z pracy:)
4 - megapromocja i tyle mi wyjdzie, ja tylko musze ... wyczyscic felgi
za 110zl to wiem jak felga wyglada- poprostu jak z salonu ale ja nie mam kaski na regeneracje

2 - to czlowiek ktory pracuje w lakiernictwie - maluje scigacze
3 - farbe ma z pracy:)
4 - megapromocja i tyle mi wyjdzie, ja tylko musze ... wyczyscic felgi
za 110zl to wiem jak felga wyglada- poprostu jak z salonu ale ja nie mam kaski na regeneracje
Było: Probe 2
Jest: Reno Master 2.8, Mustang GT300 2006r K0 JAZDA

Jest: Reno Master 2.8, Mustang GT300 2006r K0 JAZDA

Powodzenia jesli na serio chcesz sam malować! Niom to jaki kolorek teraz mash, że się nie podoba??
 Powodzenia jesli na serio chcesz sam malować! Niom to jaki kolorek teraz mash, że się nie podoba??