To co? Lipiec hamownia i strojenie byczka?
 Tak zastanawiam sie czy na okres docierania nie zrobić lekkiej mapy 160-180KM na 0,5 bara a jak dotrę polecieć z tematem 200+ na 0,8-1 bar
  Tak zastanawiam sie czy na okres docierania nie zrobić lekkiej mapy 160-180KM na 0,5 bara a jak dotrę polecieć z tematem 200+ na 0,8-1 bar   

Robiłem też przymiarki chłodnicy oleju (i jak widać dalej nie mam ic z fmica). Będzie sztos.
  Robiłem też przymiarki chłodnicy oleju (i jak widać dalej nie mam ic z fmica). Będzie sztos.

mały odzew z wielu powodów mały klub a dwa jak pisać głupoty to lepiej wcale
 mały odzew z wielu powodów mały klub a dwa jak pisać głupoty to lepiej wcale  Zawsze fajnie popatrzeć i poczytać tak więc wal do przodu zaczynałeś od druta i lecisz coraz bardziej profi podciągasz standard
 Zawsze fajnie popatrzeć i poczytać tak więc wal do przodu zaczynałeś od druta i lecisz coraz bardziej profi podciągasz standard  Czekamy na więcej i co dalej wymyślisz
 Czekamy na więcej i co dalej wymyślisz 

Ten silnik dalej będzie swoistym eksperymentem, po tym na warsztat biorę M30 z bmw i plany są ~500KM, w międzyczasie będę sklejał w pełni zakutego, wzmocnionego i obrobionego (głowica itp) FS'a pod o wiele wiele większą moc, jeśli uda mi się opatentować jakoś wzmocnioną skrzynie biegów która to wytrzyma, wtedy już wleci Emu
 Ten silnik dalej będzie swoistym eksperymentem, po tym na warsztat biorę M30 z bmw i plany są ~500KM, w międzyczasie będę sklejał w pełni zakutego, wzmocnionego i obrobionego (głowica itp) FS'a pod o wiele wiele większą moc, jeśli uda mi się opatentować jakoś wzmocnioną skrzynie biegów która to wytrzyma, wtedy już wleci Emu

Co mnie intryguje tu to znaczna różnica długości 1-2 cyl vs 3-4 cyl i ciekawi mnie czy zrobi to efekt "subaru sound"
  Co mnie intryguje tu to znaczna różnica długości 1-2 cyl vs 3-4 cyl i ciekawi mnie czy zrobi to efekt "subaru sound"   Nawinąłem ten stary bandaż żeby sobie zobrazować grubość gotowego czy przejdzie między rurkami od termostatu itp i udało się
  Nawinąłem ten stary bandaż żeby sobie zobrazować grubość gotowego czy przejdzie między rurkami od termostatu itp i udało się   
  zł
 zł   Zobaczymy na ilu projekt się zamknie po wystrojeniu.
 Zobaczymy na ilu projekt się zamknie po wystrojeniu. 

)
  )

Przy okazji zastanawiam sie czy nie założyć nowego tematu w dziale tuning mechaniczny żeby był bardziej zauważalny i wstawić tu link do tamtego tematu jak i tam link do tego tematu
 Przy okazji zastanawiam sie czy nie założyć nowego tematu w dziale tuning mechaniczny żeby był bardziej zauważalny i wstawić tu link do tamtego tematu jak i tam link do tego tematu

Teraz zaczynamy poważną rozgrywkę i zabawa dopiero się zacznie. Układ wydechowy, blacharka, co tylko zechce
  Teraz zaczynamy poważną rozgrywkę i zabawa dopiero się zacznie. Układ wydechowy, blacharka, co tylko zechce   

takie podejście miałem 16 lat temu
 takie podejście miałem 16 lat temu  Piękne czasy trzymam kciuki aby ci się udało zrobić to co zapragniesz
 Piękne czasy trzymam kciuki aby ci się udało zrobić to co zapragniesz 

Jak wszystko wymierze idealnie, dotne i przyszlifuje to wrzucam efekty po spawaniu nowym migomatem
  Jak wszystko wymierze idealnie, dotne i przyszlifuje to wrzucam efekty po spawaniu nowym migomatem   Będę też robił drugą miskę olejową z inaczej wspawanym spływem
  Będę też robił drugą miskę olejową z inaczej wspawanym spływem 

ale jak tak patrzę to nie ma na takie zabiegi miejsca. Spoko robota
 ale jak tak patrzę to nie ma na takie zabiegi miejsca. Spoko robota