Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.
Szarpanie
Szarpanie
Od jakiegos czasu zauwazylem niepokojacy objaw w moim Probasku. Po przekroczeniu wysokich obrotow - ponad 6000 na dwojce samochod zaczyna dos mocno szarpac. Nie jest to jednak regula. Jakies pomysly co moze byc przyczyna?
Ja w pierwszej kolejnosci podejrzewam kiepskie paliwo (jak wyjezdze ten bak tro zrobie test na lepszym i zobaczymy), w drugiej kable wn i ew. swiece do wymiany.
Ktos mial podobny objaw?
Ja w pierwszej kolejnosci podejrzewam kiepskie paliwo (jak wyjezdze ten bak tro zrobie test na lepszym i zobaczymy), w drugiej kable wn i ew. swiece do wymiany.
Ktos mial podobny objaw?
Pozdrawiam,
sereq / gg: 66423
autko: male z gazem

-
- Klubowicz
- Samochód: brak
Kiedy był wymieniany się nie dowiem. Ale z tego co mi powiedział mechanik który się zna na japońcach te filtry (metalowe) wytrzymują długo. Mój ma przejechane 135,000 km więc filtr powinien jescze być ok, chyba że został podmieniony, ale to wątpliwe. Filtr paliwa więc raczej wymienie na końcu. Zaczne od paliwa, jak nie pomoże to filtr powietrza (wymieniany pół roku temu), potem kable i swiece (bo ich nie wymieniałem od kupna, czyli od sierpnia ub.r) no a jak to nie pomoże to filtr paliwa.BLACK PROBE pisze:A sprawdź filt paliwa kiedy był wymianianyMiałem w moim podobne objawy i wymiana pomogła. Zalałem Shell V-Power i nie było różnicy (oprócz w kieszeni) - he, he.
Dzięki za wszelkie rady do tej pory

Pozdrawiam,

Japan Cars Szyszkowa - 878 38 38 (ale trudno sie dodzwonic)Artek pisze:Sereq może masz telefon i adres do Japan Cars w Warszawie.
Muszę sobie kupić świece
Nippon Auto Radzymińska 678 63 71
Daj znac jak cos wybierzesz i tez daj znac jak bedziesz jechal, moze cos i dla mnie kupisz przy okazji

Pozdrawiam,

- Easy Rider
Podaje dodatkowa informacje - spalanie w moim probie wzroslo znaczaco - osiagnelo ok. 20l/100, jestem w tej chwili na 99% przekonany ze szarpanie i wysokie spalanie to wina bardzo zlej benzyny.
Jeszcze troszeczke mi w baku zostalo. Pewnie jutro albo pojutzre zatankuje cos lepszego i dam znac.
Jeszcze troszeczke mi w baku zostalo. Pewnie jutro albo pojutzre zatankuje cos lepszego i dam znac.
Pozdrawiam,

Artek pisze:Podjedź na stacje Jet przed tunelem w kierunku dworca zachodniego.
Jest tam znów promocja 98 oktanów w cenie 95 oktanów - cena 3,47 za litr.
Ja wczoraj tankowałem i samochód jakby lepiej zaczął chodzić
Hehe Jet to moje ulubione stacje, jedna mam prawie pod domem, Na Polczynskiej r. Lazurowej

Pozdrawiam,

- Easy Rider
Zatankowałem 95 na Jet, wydaje mi sie ze nie szarpie, ale jeszcze za malo jezdzilem na niej, zeby stwierdzic na 100% ze to byla wina benzyny. Zreszta zobacze jakie bedzie teraz spalanie, bo na tamtej to mi spalil jak pisalem jakies 20 l/ 100.Artek pisze:Hej Sereq i jak zatankowałeś nową benzynę?
Masz dalej te szarpania?
Pozdrawiam,

- JAZDA-PRZEMO
- Samochód: Kiera/ silnik /4 kola /Jazda
- Easy Rider
- Easy Rider
- Easy Rider
- Easy Rider
- Easy Rider
-
- Klubowicz
- Galeria: viewtopic.php?t=5495
- Kontakt:
Gdy braknie zapłonu to nie spalona mieszanka dostaje się do wydechu i jak sądzę tam może wybuchać. Może masz przestawiony zapłon i dlatego strzela?.
Mój stary Fiat 125 lubił sobie czasem strzelić w rurę
Rozumiem że z tonacji 'strzału' jednoznacznie wynika że jest on wynikiem detonacji a nie oddziaływań mechanicznych ?
Jak twoje problemy z zapłonem, udało Ci się wyeliminować 'gaśnięcia' ?
Pozdrawiam Rafał
Mój stary Fiat 125 lubił sobie czasem strzelić w rurę

Rozumiem że z tonacji 'strzału' jednoznacznie wynika że jest on wynikiem detonacji a nie oddziaływań mechanicznych ?
Jak twoje problemy z zapłonem, udało Ci się wyeliminować 'gaśnięcia' ?
Pozdrawiam Rafał