Co z tym przyśpieszeniem???
- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
Co z tym przyśpieszeniem???
Witam wszystkie probiaczki i ich wlascicieli
Mam pytanko: dlaczego czasy przyspieszenia wersji GT do 100km/h w katalogach sa rozne dla wersji USA i Europejskiej?
USA ma 7,6 a Europejska ma 8,6 sekundy.
Przeciez moc , moment obrotowy i wszystko inne jest takie same...
Moze amerykanie mierza do 60mil a to jest 96 km/h
Nic z tego nie rozumiem .
O co tu chodzi???
I jeszcze jedno: Jak mam fele 17/215/40 to bede miec gorsze przyspieszenie niz na fabrycznych 15?
Dzieki i decha do gazu... (czy jakos tak)
Mam pytanko: dlaczego czasy przyspieszenia wersji GT do 100km/h w katalogach sa rozne dla wersji USA i Europejskiej?
USA ma 7,6 a Europejska ma 8,6 sekundy.
Przeciez moc , moment obrotowy i wszystko inne jest takie same...
Moze amerykanie mierza do 60mil a to jest 96 km/h
Nic z tego nie rozumiem .
O co tu chodzi???
I jeszcze jedno: Jak mam fele 17/215/40 to bede miec gorsze przyspieszenie niz na fabrycznych 15?
Dzieki i decha do gazu... (czy jakos tak)
BEAUTY...POWER...SOUL...
Ja mam europe, mam jeszcze całą książeczke i tam pisze 7,5 do 100.
Jak miałem na seryjnej zwężce 7,3, ale drobne rzeczy podłubane, na nie seryjnej zwężce (1,0) mam 6,8.
A co do felg, to masz zewnętrzną średnice felgi identyczną jak mają seyjne 15", raczej nie moeże być inaczej, bo by Ci opony albo obcierały o nadkole, albo by wszystko komicznie wyglądało bo byłby za małe opony.
Jak miałem na seryjnej zwężce 7,3, ale drobne rzeczy podłubane, na nie seryjnej zwężce (1,0) mam 6,8.
A co do felg, to masz zewnętrzną średnice felgi identyczną jak mają seyjne 15", raczej nie moeże być inaczej, bo by Ci opony albo obcierały o nadkole, albo by wszystko komicznie wyglądało bo byłby za małe opony.
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Kamil - a udało Ci się kiedyś podczas jazdy Probe dotknąć wspomnianą częścią felgi do asfaltuSqad pisze:A co do felg, to masz zewnętrzną średnice felgiidentyczną jak mają seyjne 15"...
Drzymkowi chodziło raczej o to, że jego opony walcują asfalt zamiast go zwijać .
Drzymek szersze opony = większy opór i prawdopodobnie masa ale i lepsza przyczepność. Na mój gust osiągi powinny być porównywalne. Sekunda różnicy to zbyt wiele moim zdaniem.
...................
.....The Power of Dreams.....
.....The Power of Dreams.....
- Drzymek
- Drzymek
- Drzymek