Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.

antena :)

Awatar użytkownika
alex
Samochód: brak

antena :)

Post autor: alex »

jako ze juz jezdze to znalazlem sobie nowy problem :twisted: :twisted: :twisted: mam fabryczna elektryczna antene i pewne przemyslenia na jej temat otuz moja antena robi co che jak wlaczam radio to sie chowa czasem calkiem czasem do polowy jak je wylaczam to nie robi nic ciekawe jak tam wasze antenki ????
Awatar użytkownika
amra

Post autor: amra »

ta probowka co ja kupilem to tez nie miala anteny tylko ze to zwykla, nie wysuwana. chcialem kupic najzwyklejsza na stacji a sie okazalo ze gwint nie pasuje. i jezdze bez :-)
Awatar użytkownika
Artek

Post autor: Artek »

U mnie kiedyś antena wysuała się po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Ale zmieniłem to i mam teraz przycisk obok świateł przeciwmgielnych i wysuwam antenkę kiedy chcę :)
PS zmieniałem raz antenę kosztowało mnie to 300zł :(
Gość

Post autor: Gość »

hej alex,twoja antenka powinna mieć trzy przewody ,plus ,minus i trzeci przewod który dostaje impuls od radyjka ,jeżeli nie wysówa się do końca lub dzieje się z nią coś złego to pewnie masz przepalone końcówki :( albo ktoś grzebał w i intalacji i żle podłączył :D
Awatar użytkownika
alex

tzn jest tak jak zaloze panel i przekrecam kluczyk to zalacza sie radio i antena zaczyna taniec ktory konczy jak sie jej podoba albo calkiem wysunieta albo do polowy albo schowana poprostu na przemian przez kilka sekund sie wsowa i wysowa a po zgaszeniu silnika gdy radio automatycznie gasnie antena wogole nei raeguje nie jest top jakis tam straszny problem ale troche mnei wq
Awatar użytkownika
amra

to ja mam pytanko:

masz radio firmowe?? bo ja mam zwykle w kieszeni a moja antena na pewno nie byla wysuwana
Awatar użytkownika
alex

ja mam oryginal forda 2006R i oryginalna antene swoja droga ciekai mnei jaka moc ma to radio i kto wlasciwie jest producentem al enie moge znalezc info na ten temat
Awatar użytkownika
amra

probowales zapytac kolesi w USA pod www.performanceprobe.com ??
amra 2.5 94 V6 24V
asdero

Post autor: asdero »

Kupilem antene automatyczna w TESCO, bo tylko to bylo otwarte po 22:00 :). Kosztowala mnie 80 zl. i pasuje tak jakby ja z Probe wyciagnieto :D. Natomiast wczesniej kupilem antene w M1 za 105 zl. i zepsula sie po 5-ciu wysunieciach :D. Gosc w zamian za to oferowal mi polautomat wysowany recznie z przyciskiem jak od Ursusa w tej samej cenie.
Awatar użytkownika
alex

moja nie jest zepsuta silnik pracuje prawidlowo ale nie moze sie zgrac z radiem najgorsze jest to ze sie nei chowa... wiec poki co nei rozgladam sie za zakupem nowej tylko zastanawiam sie gdzie jest problem z ta...
Mazi

Post autor: Mazi »

Witam
Najprawdopodobniej musisz podregulować sprzęgło w tej antenie.
Ja miałem podobny problem z tym że moje sprzęgło nie przepuszczało i w efekcie musiałem przewinąć silnik. Po prostu sie spalił.
Pozdrawiam Grzegorz.
BLACK PROBE
Klubowicz

Post autor: BLACK PROBE »

nie no jestem w szoku - Mazi się pokazał - witaj Grzegorz
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”