sworzeń wahacza
- Zolak
- Samochód: FP "97 GT
- Galeria: viewtopic.php?t=8715
Dzisiaj byłem w Norauto na wymianie drążków kierowniczych i niestety jednak mam do wymany prawy sworzeń  przez który to nie mogą mi ustawić zbierzności. Wymienię jednak cały wahacz, bo wymiana sworznia w probe to według nich od ch#@$ja roboty i kasy bo liczą wtedy wg roboczogodziny, a wymiana wahacza to ryczałt 80zł... a że są mi krewni 50zł rabatu więc całą operację przeprowadzę u nich
  przez który to nie mogą mi ustawić zbierzności. Wymienię jednak cały wahacz, bo wymiana sworznia w probe to według nich od ch#@$ja roboty i kasy bo liczą wtedy wg roboczogodziny, a wymiana wahacza to ryczałt 80zł... a że są mi krewni 50zł rabatu więc całą operację przeprowadzę u nich  no i ustawię zbieżność
  no i ustawię zbieżność  

Kalii nie obraź się, ale w tej sytuacji z Twoich usług zrezygnuję, bo nie ma nawet szans żebym do Ciebie na wymanę dojechał

przez który to nie mogą mi ustawić zbierzności. Wymienię jednak cały wahacz, bo wymiana sworznia w probe to według nich od ch#@$ja roboty i kasy bo liczą wtedy wg roboczogodziny, a wymiana wahacza to ryczałt 80zł... a że są mi krewni 50zł rabatu więc całą operację przeprowadzę u nich
  przez który to nie mogą mi ustawić zbierzności. Wymienię jednak cały wahacz, bo wymiana sworznia w probe to według nich od ch#@$ja roboty i kasy bo liczą wtedy wg roboczogodziny, a wymiana wahacza to ryczałt 80zł... a że są mi krewni 50zł rabatu więc całą operację przeprowadzę u nich  no i ustawię zbieżność
  no i ustawię zbieżność  
 Kalii nie obraź się, ale w tej sytuacji z Twoich usług zrezygnuję, bo nie ma nawet szans żebym do Ciebie na wymanę dojechał

Był Probe II 94 2.0 16V SE USA z ATX
Miał być ProbeII V6...
...jest focus 2.0 16V:)

Miał być ProbeII V6...
...i po sprawie, w sobotę wymieniłem sam sworzeń  

Chciałem zakupić sworzeń 555, ale przesyłkę miałbym dopiero we wtorek ,a że probka potrzebowałem koniecznie na chodzie w sobotę to zaryzykowałem i w Focie zakupiłem sworzeń niemieckiego Krugera za 44 zł
  ,a że probka potrzebowałem koniecznie na chodzie w sobotę to zaryzykowałem i w Focie zakupiłem sworzeń niemieckiego Krugera za 44 zł  mam nadzieję, że na tym pojeżdżę
  mam nadzieję, że na tym pojeżdżę  

...a jeżeli chodzi o koszty tak to wygląda w IIgen. 2.0 16V 1994 r.: wymiana sworznia w Norauto to koszt 120zł, z ustawieniem zbieżności (kolejne 60zł) po piątkowej wymianie drążków kierowniczych zajęło im to 3,5 godz. ...dobrze że w pobliżu jest Promenada
  ...dobrze że w pobliżu jest Promenada  

Trochę kaski poszło, ale nie żałuję bo czuję się teraz przede wszystkim bezpieczniej i pewniej na drodze

Chciałem zakupić sworzeń 555, ale przesyłkę miałbym dopiero we wtorek
 ,a że probka potrzebowałem koniecznie na chodzie w sobotę to zaryzykowałem i w Focie zakupiłem sworzeń niemieckiego Krugera za 44 zł
  ,a że probka potrzebowałem koniecznie na chodzie w sobotę to zaryzykowałem i w Focie zakupiłem sworzeń niemieckiego Krugera za 44 zł  mam nadzieję, że na tym pojeżdżę
  mam nadzieję, że na tym pojeżdżę  
  ...a jeżeli chodzi o koszty tak to wygląda w IIgen. 2.0 16V 1994 r.: wymiana sworznia w Norauto to koszt 120zł, z ustawieniem zbieżności (kolejne 60zł) po piątkowej wymianie drążków kierowniczych zajęło im to 3,5 godz.
 Trochę kaski poszło, ale nie żałuję bo czuję się teraz przede wszystkim bezpieczniej i pewniej na drodze

Był Probe II 94 2.0 16V SE USA z ATX
Miał być ProbeII V6...

Miał być ProbeII V6...
- modano
- Samochód: Probe II V6
- Galeria: viewtopic.php?t=16692
Re: sworzeń wahacza
hej,
przymierzam się do wymiany sworzni w obydwu wahaczach. Jakie polecacie
1
2
3
4
i dlaczego jest między nimi taka rozpiętość zakładając ze te najtańsze to g[r]...[/r] to z czego zrobione są te lepszej jakości zeby było aż takie przebicie. Moim zdaniem jest to lekkie nadużycie cenowe

przymierzam się do wymiany sworzni w obydwu wahaczach. Jakie polecacie
1
2
3
4
i dlaczego jest między nimi taka rozpiętość zakładając ze te najtańsze to g[r]...[/r] to z czego zrobione są te lepszej jakości zeby było aż takie przebicie. Moim zdaniem jest to lekkie nadużycie cenowe
					Ostatnio zmieniony 2009-04-01 16:12 przez modano, łącznie zmieniany 1 raz.

Ford Probe 2,5 V6 sensual styling, steering performance etc.

jest róznica duza ,czyli w twardosci materiału i jakosci wykonania sam sprawdzałem lepiej kupic ten drozszy duzej wytrzyma, a co do wymiany sworznia w wachaczy nie obejdzie sie bez wyciągniecia wachacza i prasy sprawdzałem nie raz i Kalowi przyznaje razcje

ford probe 2.5 v6 bordowy

- 
				aandrzejj4321
najlepiej kupić takie na których pisze made in Japan NKN/NSK  albo NTN

- 
				meg_82
- Galeria: viewtopic.php?t=16461
a jeżeli chodzi o kompletny wachacz to jakiej firmy musi być i jaki jest koszt zakupu? z góry dziękuję za podpowiedź:)

Re:
wyjąłęm wahacz, oparłem na rurce większej średnicy niż sworzeń. Jeden strzał młotkiem o wadze ok 1,5-2kg - sworzeń wyskoczył. tyle mojej relacjiZolak pisze:jak wyjalem bez prasy to znaczy ze jestem lepszy od Pudziana...

P.S. naczytałem się tego tematu i obawiałem się, że bez prasy się nie uda i będę musiał łazić z wahaczem w ręce po mieście ale... okazało się, że miałem niemniej szczęścia niż Zolak

Był: Probe II GT (USA) 2.5 V6 + LPG , Bordowe - również wewnątrz 
Jest: BMW E39 540i 4.4 V8 + LPG = ok. 300KM

Jest: BMW E39 540i 4.4 V8 + LPG = ok. 300KM
- CBR
- Samochód: No Probe
- Galeria: viewtopic.php?t=15220
Mam pytanie  Gdzie dostanę śruby które łączą przegub z piastą
  Gdzie dostanę śruby które łączą przegub z piastą  

Chodzi oczywiście o jedyną śrubę która przechodzi przez piastę i po drodze zabezpiecza sworzeń 

Norauto, castorama, sklep motoryzacyjny nic nie miały.
W Leroy Merlin dostałem identyczne (prawie ) z pewnością ich twardość nie jest odpowiednia
 ) z pewnością ich twardość nie jest odpowiednia 

Chodzi oczywiście o jedyną śrubę która przechodzi przez piastę i po drodze zabezpiecza sworzeń

Norauto, castorama, sklep motoryzacyjny nic nie miały.
W Leroy Merlin dostałem identyczne (prawie
No Probe no problem. Ufff...

- Lisiu
- Klubowicz
- Samochód: Corvette C4 LT1
- Galeria: viewtopic.php?t=6117
To odczytaj twardość z oryginalnej śruby i kup nową o takiej samej wartościicbr900 pisze: W Leroy Merlin dostałem identyczne (prawie) z pewnością ich twardość nie jest odpowiednia
 Bez problemu dostaniesz śruby 8.8 czy nawet 10.8, chociaż obstawiam, że oryginalna jest właśnie 8.8
  Bez problemu dostaniesz śruby 8.8 czy nawet 10.8, chociaż obstawiam, że oryginalna jest właśnie 8.8 
EX:Probe 2.2 GT red perla
EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...

EX: Firebird 3.1 white
EX: W140 Coupe 6.0 black/red perla
Jest: Trans AM 5.0 black w trakcie odbudowy...
- CBR
- Samochód: No Probe
- Galeria: viewtopic.php?t=15220
Oryginalna śruba jest tak przegnita że nawet archeolodzy jej nie odczytają  

No Probe no problem. Ufff...

- batigol67
- Samochód: Ford Probe 2.5
- Galeria: viewtopic.php?t=21849
Re:
Przegrałbyś tą flaszke.KALI pisze:Słuchaj czy my mówimy na pewno o sworzniu kulistym który jest na skrajnej części wachacza bo jeżeli tak to ja stawiam ci super flaszkę jeżeli na moich oczach zdemontujesz go bez użycia prasy
i jestem pewien tego co piszę bo nie raz robiłem takie rzeczy skoro tak to powiedz może jakich narzędzi używałeś??
 bo akurat dzis go wybijałem własnorecznie i idzie go wybić ale trzeba miec rurke metalowa .
 bo akurat dzis go wybijałem własnorecznie i idzie go wybić ale trzeba miec rurke metalowa .