He, he - a co powiesz na Shell - 95 - 3,63 PLNcrupek pisze: Na pocieszenie ORLEN 95 - 3.69 zł/l Dawno nie bylo tak milo tylko do czego ja to wleje jak PROBEK śpi :/

He, he - a co powiesz na Shell - 95 - 3,63 PLNcrupek pisze: Na pocieszenie ORLEN 95 - 3.69 zł/l Dawno nie bylo tak milo tylko do czego ja to wleje jak PROBEK śpi :/

) większa ilość paliwa w baku smaruje i chłodzi pompę a też - wtryskiwacze, co by się nie zapiekały. Podejrzewam że masz prostszą instalację(nie wtrysk) tzn. mixer + komputer lub mixer + "kórek"
 ) większa ilość paliwa w baku smaruje i chłodzi pompę a też - wtryskiwacze, co by się nie zapiekały. Podejrzewam że masz prostszą instalację(nie wtrysk) tzn. mixer + komputer lub mixer + "kórek"  Jeśli masz tę najprostszą instalację pozbawioną emulacji wtrysku to komputer(sterownik) może adaptować się do pracy tylko na gazie stąd wariacje na benie. Dobrą metodą jest częste przepalanie(dobrze robi wtryskiwaczom jak i sterownikowi) tj. dłuższa jazda na benzynie nie tylko rozgrzanie silnika przez 2 km.
  Jeśli masz tę najprostszą instalację pozbawioną emulacji wtrysku to komputer(sterownik) może adaptować się do pracy tylko na gazie stąd wariacje na benie. Dobrą metodą jest częste przepalanie(dobrze robi wtryskiwaczom jak i sterownikowi) tj. dłuższa jazda na benzynie nie tylko rozgrzanie silnika przez 2 km.

:D )
:D )GT miało gaźnik a nie wtryskcrupek pisze:Miałem to samo w Golfie II 1.8 GT
Powód zapchany gaźnik-> przeczyscilem gaznik
 ?
 ?Tak to się chyba robi żeby coś uszkodzićGraffi pisze: 5. Jeżeli ześfirował komp odepnij aku, połącz klemy ze sobą i poczekaj. (to prosta metoda resetowania kompa... w kilku innych brykach działało:D )
 .
 .  Lekcja 1 (bardzo krótka) i
 Lekcja 1 (bardzo krótka) i  Lekcja 2 (krótka)
 Lekcja 2 (krótka) 

'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgradeChyba po prostu ogólny stan samochodu.Andry$ pisze:witam.MAM pytanie czy wiecie co moze bvyc przyczyna tego ze moj potworek nie odpala w zime przy malym mrozie nie chce odpalic akumulator kreci ale samochod nei chce zaskoczyc.gdy jets cieplo czy nie ma ujemnej temperatury samochodizk odpala normalnie bez problemu,prosze daajcie znac co moze byc przycyna???,.
Probe II gen.1995r.
Oczywiście to był ten czujnik wstrzasowy. Wcisłem i pyrka aż miło. Raczej bez rozebrania boczka błotnika się nie obyło...ale działa! Dzięki RX za podpowiedź :browar:RX pisze:Witam,
Czujnik wstrząsowy - otwierasz bagażnik, odginasz "matę" oraz karton który przykrywa dojazdówkę. W lewym dolnym rogu poszukaj okrągłego przycisku, wciska się on bardzo głęboko - śmiało
Pzdr.