Nie działa wskazówka poziomu paliwa
- Flyke
- Galeria: viewtopic.php?t=10424
Nie działa wskazówka poziomu paliwa
Witam , nie dziala mi wskazowka poziomu paliwa wiec wyjąłem pompe paliwa  i okazuje sie ze tam jest wszystko w porzadku tj plywak jest caly jedyne co jest nie tak to taka siateczka ktora tam jest ma malutkie przetarcie .Powiedzcie mi  gdzie szukac usterki ???

24v wykorzystane az do granic - BYłOOOOOOOOOOOOO
e46 z .... - JEsttttttttttt
 - JEsttttttttttt

e46 z ....
 - JEsttttttttttt
 - JEsttttttttttt- Adamkat
- Samochód: ford probe gt 91
- Galeria: viewtopic.php?t=10500
- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
Może czas zatankować?  

To żarcik.
Prawdopodobnie mógł przerwać się drut, po którym ślizga się taki "pipsztyk". Razem spełniają funkcję potencjometru. W miarę ubywania paliwa bądź przybywania, pływak zmienia położenie i
przesuwa po tych drucikach ten "pipsztyk". Wtedy zmienia się
rezystencja i wskazówka pokazuje inne położenie.
Druga sprawa. Nie mieszałeś nic przy zegarach? Może zmieniałeś tarcze, może ściągając wskazówkę coś uszkodziłeś.
Jezeli chcesz, to za tydzień będę miał taki czujnik z pompą.

To żarcik.
Prawdopodobnie mógł przerwać się drut, po którym ślizga się taki "pipsztyk". Razem spełniają funkcję potencjometru. W miarę ubywania paliwa bądź przybywania, pływak zmienia położenie i
przesuwa po tych drucikach ten "pipsztyk". Wtedy zmienia się
rezystencja i wskazówka pokazuje inne położenie.
Druga sprawa. Nie mieszałeś nic przy zegarach? Może zmieniałeś tarcze, może ściągając wskazówkę coś uszkodziłeś.
Jezeli chcesz, to za tydzień będę miał taki czujnik z pompą.
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]

- Flyke
rozebralem to bardziewie przy plywaku i taka blaszka sie odgiela zrobilem , podlaczylem i dopoki nie byl w baku dzialal ( tj jak nim poruszalem to wskazowka sie ruszala ) wsadzilem do baku i kaplica nie dziala dalej  mam zatankowane 20 litrow wiec to nie paliwko
 mam zatankowane 20 litrow wiec to nie paliwko 

- JEsttttttttttt

e46 z ....
 - JEsttttttttttt
 - JEsttttttttttt- Flyke
- pytlar
- Galeria: viewtopic.php?t=8824
a ja ostatnio mam podobnie... tzn w pewnym momencie przerazilem sie jak po 20km wskazowka opadla prawie o polowe zbiornika   powyzywalem wtedy probka ze to nasza ostatnia podroz bo mam go dosc tankowac, ale jednak zatankowalem te 12l paliwka a wskazowka nie poszla w gore!!:/ i tak powyzej czerwonego pola mam ją teraz caly czas..:/ jak zgasze silnik to opada na dol a jak odpale to idzie wlasnie pare mm powyzej czerwonego pola i nie chce isc wyzej...:/ paliwa jest wiecej... ja nie mam juz sil...
  powyzywalem wtedy probka ze to nasza ostatnia podroz bo mam go dosc tankowac, ale jednak zatankowalem te 12l paliwka a wskazowka nie poszla w gore!!:/ i tak powyzej czerwonego pola mam ją teraz caly czas..:/ jak zgasze silnik to opada na dol a jak odpale to idzie wlasnie pare mm powyzej czerwonego pola i nie chce isc wyzej...:/ paliwa jest wiecej... ja nie mam juz sil...

powyzywalem wtedy probka ze to nasza ostatnia podroz bo mam go dosc tankowac, ale jednak zatankowalem te 12l paliwka a wskazowka nie poszla w gore!!:/ i tak powyzej czerwonego pola mam ją teraz caly czas..:/ jak zgasze silnik to opada na dol a jak odpale to idzie wlasnie pare mm powyzej czerwonego pola i nie chce isc wyzej...:/ paliwa jest wiecej... ja nie mam juz sil...
- Flyke
Pytlar zatankuj za 40-50zl zobaczysz ze dziala , ona pokazuje jak chce ,, ja sie nia nie sugeruje bo juz pare razy stalem przez to albo tankowalem a okazywalo sie ze mam jeszcze pelno paliwka ;)kiedys myslalem ze mam zepsuta wymienialem swirowalem ,,, zatankowalem za 100 i zonk ,,, DZIALA  a teraz i tak caly czas lezy :/

- JEsttttttttttt

e46 z ....
 - JEsttttttttttt
 - JEsttttttttttt- pytlar
- Flyke
wyjmij pompe tam jest taki prostokatny plastikowy plastik , rozbierz to 
w srodku jest taki pizdzik ktory odpowiada wlasnie za wskaznik , docisnij ten pizdzik i nie wsadzajac pompy poruszaj plywakiem sprawdz czy wskaznik reaguje , jesli tak poskladaj i wyruszaj na droge swoim krazownikiem a jesli nie to musisz sie pobawic z tym pizdzikiem
 a jesli nie to musisz sie pobawic z tym pizdzikiem

w srodku jest taki pizdzik ktory odpowiada wlasnie za wskaznik , docisnij ten pizdzik i nie wsadzajac pompy poruszaj plywakiem sprawdz czy wskaznik reaguje , jesli tak poskladaj i wyruszaj na droge swoim krazownikiem
 a jesli nie to musisz sie pobawic z tym pizdzikiem
 a jesli nie to musisz sie pobawic z tym pizdzikiem24v wykorzystane az do granic - BYłOOOOOOOOOOOOO
 - JEsttttttttttt

e46 z ....
 - JEsttttttttttt
 - JEsttttttttttt- pytlar
- Flyke
- pytlar
- Flyke
- pytlar
a  u mnie znowu zle wskazuje!!:[ mimo iz prawie nie ma paliwa to dalej jest w polowie!!  2 dni temu wyciagnelem i zobaczylem ze przestawila sie ta blaszka co jest w tym plastikowym pojemniku przy pompce
  2 dni temu wyciagnelem i zobaczylem ze przestawila sie ta blaszka co jest w tym plastikowym pojemniku przy pompce  przestawilem tak jak powinno byc i bylo elegancko!! przez kilka godzin
  przestawilem tak jak powinno byc i bylo elegancko!! przez kilka godzin  po znowu powrocil wskaznik do polowy skali!! a juz sie cieszylem
  po znowu powrocil wskaznik do polowy skali!! a juz sie cieszylem 

2 dni temu wyciagnelem i zobaczylem ze przestawila sie ta blaszka co jest w tym plastikowym pojemniku przy pompce
  2 dni temu wyciagnelem i zobaczylem ze przestawila sie ta blaszka co jest w tym plastikowym pojemniku przy pompce  przestawilem tak jak powinno byc i bylo elegancko!! przez kilka godzin
  przestawilem tak jak powinno byc i bylo elegancko!! przez kilka godzin  po znowu powrocil wskaznik do polowy skali!! a juz sie cieszylem
  po znowu powrocil wskaznik do polowy skali!! a juz sie cieszylem 
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Użyj funkcji szukaj, wpisz pływak* plywak* (gwiazdka załatwi problem odmiany końcówek /pływak, pływaka, pływakiem, .../ "plywak" bez "ł" wyszuka w postach bez polskich liter), ogranicz wyszukiwanie do konkretnej generacji i wśród 7 wyników (z tym włącznie) znajdziesz taki, gdzie dałem odsyłacz na zewnątrz Pompa paliwa - lokalizacja usterki.
Pewnie prościej byłoby w 2 zdaniach wyjaśnić gdzie jest i jak się do niego dostać, ale w ten sposób i Ty, i wszyscy będziemy mieli łatwiejsze życie na forum.

Pewnie prościej byłoby w 2 zdaniach wyjaśnić gdzie jest i jak się do niego dostać, ale w ten sposób i Ty, i wszyscy będziemy mieli łatwiejsze życie na forum.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:  Lekcja 1 (bardzo krótka) i
 Lekcja 1 (bardzo krótka) i  Lekcja 2 (krótka)
 Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgrade

Lekcja 1 (bardzo krótka) i
 Lekcja 2 (krótka) 

'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgrade- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Jest napisane - jeśli znalazłeś wspomniany odsyłacz, to jest tam instrukcja demontowania pompy.

Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:  Lekcja 1 (bardzo krótka) i
 Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgrade

Lekcja 1 (bardzo krótka) i
 Lekcja 2 (krótka) 

'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgrade- TYKWA
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=6180