Patryk-
- Patryk-
- Klubowicz
- Samochód: 2.2 GT 92r... niebawem w remoncie ;]
- Galeria: viewtopic.php?t=14552
- steam
- Samochód: Probe 2.2 GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=20911
- Patryk-
- Klubowicz
Re: Patryk-
wiesz co myślę ? że ładnie wygląda bo ja nawet nie wiem co oni tam piszą  ja kupowałem swój chyba ponad  rok temu i nawet  nie zastanawiałem się  nad ściągnięciem czegoś z zagranicy bo po prostu nie znam języka
 ja kupowałem swój chyba ponad  rok temu i nawet  nie zastanawiałem się  nad ściągnięciem czegoś z zagranicy bo po prostu nie znam języka  wolałem oddać docisk Bogdanowi do wzmocnienia i po problemie ( mam nadzieję)
 wolałem oddać docisk Bogdanowi do wzmocnienia i po problemie ( mam nadzieję)  kup zobaczymy
 kup zobaczymy  zwłaszcza że cena atrakcyjna
 zwłaszcza że cena atrakcyjna

ja kupowałem swój chyba ponad  rok temu i nawet  nie zastanawiałem się  nad ściągnięciem czegoś z zagranicy bo po prostu nie znam języka
 ja kupowałem swój chyba ponad  rok temu i nawet  nie zastanawiałem się  nad ściągnięciem czegoś z zagranicy bo po prostu nie znam języka  wolałem oddać docisk Bogdanowi do wzmocnienia i po problemie ( mam nadzieję)
 wolałem oddać docisk Bogdanowi do wzmocnienia i po problemie ( mam nadzieję)  kup zobaczymy
 kup zobaczymy  zwłaszcza że cena atrakcyjna
 zwłaszcza że cena atrakcyjnanie ma zdjęć bo się nie da wstawić 

- -michal-
- Samochód: Yugo Koral :P
FajnePatryk- pisze: http://fmic.pl/intercoolery/10-intercoo ... -65mm.html
generalnie jakość wykonania jak dla mnie jest spoko, na drugi dzień przesyłkę miałem w rękach więc polecam

Jaką średnicę mają te rury kolanka
 Nie będą za "grube"
  Nie będą za "grube"  oryginalnie przewody i rurki od jedynkowego uturbienia są małej średnicy bo i seryjne doładowanie jest niezbyt duże
  oryginalnie przewody i rurki od jedynkowego uturbienia są małej średnicy bo i seryjne doładowanie jest niezbyt duże  nie wiem, czy na tym zdjęciu Twojego IC kolanka są takie grube czy to tylko takie złudzenie
 nie wiem, czy na tym zdjęciu Twojego IC kolanka są takie grube czy to tylko takie złudzenie   
 Ogólnie podoba mi się taki intercooler i chciałbym coś takiego zamontować u siebie, ale właśnie boję się trochę, że pojemność całego orurowania + duży intercooler będzie za duża i może się pojawić lag

Którędy będziesz prowadził orurowanie
 będzie trzeba coś ciąć
 będzie trzeba coś ciąć 
Oxanin pierwszej klasy  

- Patryk-
- Klubowicz
średnice  na wyjściu to 63mm, fakt sporo , ale kupiłem to trochę na wyrost, fabryczne turbo będzie przejściowe, jeśli padnie będzie coś innego...myślałem o rozmiar mniejszym ale tak na dobrą sprawę to czy samą zmianą średnicy o rozmiar orurowania aż tyle zmniejszy się pojemność całego układu? nie wydaje mi się żeby tych metrów rury było aż tyle by było to nie wiadomo jak zauważalne....trzeba by było i intercooler mniejszy ...jeśli okaże się że faktycznie będzie taka lipa i zdąże ziewnąć zanim turbo doładuje będę myślał i kombinował   póki co leży w garażu i mogę sobie w niego buzią dmuchać
 póki co leży w garażu i mogę sobie w niego buzią dmuchać  

nie ma zdjęć bo się nie da wstawić 

- -michal-
- Samochód: Yugo Koral :P
A ile kosztowały rury i łączniki  To są wszystkie potrzebne elementy do połączenia wszystkiego w całość, czy może brakuje jakiś rur/łączników
 To są wszystkie potrzebne elementy do połączenia wszystkiego w całość, czy może brakuje jakiś rur/łączników 
Wczoraj zdjąłem pierwszy raz zderzak przedni w jedynce, i tak właśnie przyglądałem się jak tam upchać większy intercooler, z tego co sobie przypominam, to nie bardzo jest jak poprowadzić rury przez przedni pas, chyba trzeba będzie wycinać otwory

To są wszystkie potrzebne elementy do połączenia wszystkiego w całość, czy może brakuje jakiś rur/łączników
Wczoraj zdjąłem pierwszy raz zderzak przedni w jedynce, i tak właśnie przyglądałem się jak tam upchać większy intercooler, z tego co sobie przypominam, to nie bardzo jest jak poprowadzić rury przez przedni pas, chyba trzeba będzie wycinać otwory

Oxanin pierwszej klasy  

- Patryk-
- Klubowicz
Dokładnie tak  brakuje jeszcze paru złączek, kolano redukcyjne na turbo, obejm też nie mam ,bo kolor mieli tyło srebrny
 brakuje jeszcze paru złączek, kolano redukcyjne na turbo, obejm też nie mam ,bo kolor mieli tyło srebrny  i pewnie jeszcze coś tam wyjdzie,a jeszcze jakiś airbox z filtrem stożkowym bo wymyśliłem sobie dolot bez zbędnych wlotów mam nadzieję że wyjdzie ...razem napewno koło  1000zł,pewnie nawet przekroczy....
 i pewnie jeszcze coś tam wyjdzie,a jeszcze jakiś airbox z filtrem stożkowym bo wymyśliłem sobie dolot bez zbędnych wlotów mam nadzieję że wyjdzie ...razem napewno koło  1000zł,pewnie nawet przekroczy....

brakuje jeszcze paru złączek, kolano redukcyjne na turbo, obejm też nie mam ,bo kolor mieli tyło srebrny
 brakuje jeszcze paru złączek, kolano redukcyjne na turbo, obejm też nie mam ,bo kolor mieli tyło srebrny  i pewnie jeszcze coś tam wyjdzie,a jeszcze jakiś airbox z filtrem stożkowym bo wymyśliłem sobie dolot bez zbędnych wlotów mam nadzieję że wyjdzie ...razem napewno koło  1000zł,pewnie nawet przekroczy....
 i pewnie jeszcze coś tam wyjdzie,a jeszcze jakiś airbox z filtrem stożkowym bo wymyśliłem sobie dolot bez zbędnych wlotów mam nadzieję że wyjdzie ...razem napewno koło  1000zł,pewnie nawet przekroczy....nie ma zdjęć bo się nie da wstawić 

- Takes
- Samochód: bmw e46 330d stage4 8hp 500+, ford probe GT 2.2t USA
- Galeria: viewtopic.php?t=21652
- Kontakt:
kolego zlozyles ten dolot?? interesuje mnie ile metrow, jakie srednice rur, ile lacznikow i kolanek wyszlo.

jest: powrót do Ford Probe GT Igen 2.2t USA  

BMW e46 stage4 8hp 500hp+

BMW e46 stage4 8hp 500hp+

- Patryk-
- Klubowicz
-- oryginalny post 2014-01-26 20:26 --
hehe śmieszne pytanie silnik jeszcze budy na oczy nie widział
 silnik jeszcze budy na oczy nie widział   
   kiedyś złoże
 kiedyś złoże  
-- dodano 2014-03-20 12:17 --
Chyba nikt, wchodząc tu nie pomyślał że coś zrobiłem przy samochodzie ? 

właśnie przyszedł pakiet stylizacyjny prosto z USA więc na to półrocze atrakcji już chyba dość Dzięki Kollek
  Dzięki Kollek 

hehe śmieszne pytanie
   kiedyś złoże
 kiedyś złoże  
-- dodano 2014-03-20 12:17 --
Chyba nikt, wchodząc tu nie pomyślał że coś zrobiłem przy samochodzie ?

właśnie przyszedł pakiet stylizacyjny prosto z USA więc na to półrocze atrakcji już chyba dość
 Dzięki Kollek
  Dzięki Kollek 

- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
- Patryk-
- Klubowicz
Szczerze to jeszcze nie wiem czy je założe,wziąłem bo za 50zł to fajny komplet i nic nie połamane

- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
Probe z nimi wygląda rewelacyjnie moim zdaniem sam takie założę 

PROBE "Blackbird" FE3N POWER 
Sportage FE3N 4X4

Sportage FE3N 4X4

- Patryk-
- Klubowicz
No i udało się w końcu ruszyły prace i efekt dzisiejszej walki....Probek został odrestaurowany, lakier zawias, wydech przelot 3 " dla uśpienia czujności końcowy tłumik został seryjny, lampy USA, wystrojony na 2,5 bar, od 3 tys, robi się już wesoło (przez co musiałem zamontować maskę z tlenem w daszku przeciwsłonecznym ściągniętym z USA z limitowanej wersji MIG 21) felgi seria (nie długo) jeszcze tylko audio i ciemne szybki.  Moc niestrety nie smierzona z powodu braku trakcji na hamowni....Albo rolki zaciera, albo kończą się opony i tak w kółko ..... Zapraszam do oglądania   

Tym tematem, niestety zamykam moją galerię i nic już się w niej nie będzie działo....
Image schack czy jak to się zwie poszło w ch...ja i większość zdjęć albo nie ma albo trzeba pobierać więc zrobie na spokojnie nową ładną, aktualną

Tym tematem, niestety zamykam moją galerię i nic już się w niej nie będzie działo....
Image schack czy jak to się zwie poszło w ch...ja i większość zdjęć albo nie ma albo trzeba pobierać więc zrobie na spokojnie nową ładną, aktualną

- Kocureq
- Klubowicz
- Samochód: Patrol Y60 1991, Audi A4 2023
- Galeria: viewtopic.php?t=10333
W końcu dobrze zrobiony projekt. Widać pracę od podstaw, spójnie, porządnie zrobiona buda, potem felgi odrestaurowane, wnętrze i dopiero silnik - a nie tylko kręcenie mocy a z podłogi sito.
No i porządny tuner mierzy auto i wrzuca wykres - tu widać profesjonalizm PAtryka.
Brawo, wyjątkowy projekt na tym forum. Oby się rozwijał!!

No i porządny tuner mierzy auto i wrzuca wykres - tu widać profesjonalizm PAtryka.
Brawo, wyjątkowy projekt na tym forum. Oby się rozwijał!!
- Patryk-
- Klubowicz
Kocur z krzesła spadłem dosłownie 
Dzięki za opinie, trochę temat stał bo sam widzisz że chromy pochłonęły masę $

Dzięki za opinie, trochę temat stał bo sam widzisz że chromy pochłonęły masę $

- Wosek
- Samochód: Ford Ka 1.2
- Galeria: viewtopic.php?t=22034
Tak kapkę abstrahując od tematu - skąd wytrzasnąłeś model Probka?  Moja kobieta już pół roku chce mi kupić i nigdzie nie może znaleźć więc bym jej coś podpowiedział
 Moja kobieta już pół roku chce mi kupić i nigdzie nie może znaleźć więc bym jej coś podpowiedział 
PS. Wykres świetny xD

Moja kobieta już pół roku chce mi kupić i nigdzie nie może znaleźć więc bym jej coś podpowiedział
PS. Wykres świetny xD
- Patryk-
- Klubowicz
Model kupilem chyba na forum o ile dobrze pamietam. . . Na allegro kiedys byla jedna sztuka ale to daaawno.
Mala aktualizacja.są fanty. Mam nadzieje ze dobre

Mala aktualizacja.są fanty. Mam nadzieje ze dobre

- lukasz16m
- Galeria: viewtopic.php?t=11778
Widze że ostro poczynasz zę swoją jedyneczką.Ja swoją właśnie kończę składać, w sumie to już kosmetyka i dostrajanie silnika.Silnik już w budzie czy jeszcze nie?

- Patryk-
- Klubowicz
-- oryginalny post 2014-09-14 09:16 --
Hej, Silnik nie w budzie, bo został jednak na lakierowanie.... 

Ostro to chyba jednak za dużo powiedziane wszystko trwa wieki, ciągły brak czasu
 wszystko trwa wieki, ciągły brak czasu  

Apropo chyba kiedyś mi pisałeś o wężykach a ja nawet nie odp. Jeśli Ci t jeszcze potrzebne to za tydzień będę mógł zobaczyć, ale pewnie sam ogarnąłeś temat
-- dodano 2014-10-10 19:39 --
miałem już do niej nic nie wrzucać, ale tak przed weekendowo wygrzebałem parę zdjęć. W sumie to nic na nich nie widać ale zawsze coś ... Obecnie Gtek jest już daaaawno po blacharce, pocięty, popiaskowany, pospawany, zabezpieczony, z wyciętymi szybami, pomalowany podkładem i czeka na czarny lakier.
 ... Obecnie Gtek jest już daaaawno po blacharce, pocięty, popiaskowany, pospawany, zabezpieczony, z wyciętymi szybami, pomalowany podkładem i czeka na czarny lakier.

Hej, Silnik nie w budzie, bo został jednak na lakierowanie....

Ostro to chyba jednak za dużo powiedziane
 Apropo chyba kiedyś mi pisałeś o wężykach a ja nawet nie odp. Jeśli Ci t jeszcze potrzebne to za tydzień będę mógł zobaczyć, ale pewnie sam ogarnąłeś temat
-- dodano 2014-10-10 19:39 --
miałem już do niej nic nie wrzucać, ale tak przed weekendowo wygrzebałem parę zdjęć. W sumie to nic na nich nie widać ale zawsze coś
 ... Obecnie Gtek jest już daaaawno po blacharce, pocięty, popiaskowany, pospawany, zabezpieczony, z wyciętymi szybami, pomalowany podkładem i czeka na czarny lakier.
 ... Obecnie Gtek jest już daaaawno po blacharce, pocięty, popiaskowany, pospawany, zabezpieczony, z wyciętymi szybami, pomalowany podkładem i czeka na czarny lakier.nie ma zdjęć bo się nie da wstawić 

- Wosek
- Samochód: Ford Ka 1.2
- Galeria: viewtopic.php?t=22034
Naprawdę, pozazdrościć zapału i efektów 

- Sallmo
- Klubowicz
- Samochód: Mazda Probe - 2,5 V6 USA 92r & Honda CBR 929RR FireBlade
- Galeria: viewtopic.php?t=14192
Superr  , oby tak dalej 

Wspomnienia..Probe 2,2 GL 89 USA jest......
Jedyna w Polsce Mazda Probe GT V6 93r.......a może i na świecie ?
"...nie mam RWD , bokiem jeździć nie muszę
wolę mieć przód napęd ale taki co ma Duszę ..."
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się rozkręcać; pięćdziesięciu, aby nauczyć się skręcać." (Sallmo)
"...Osiagnąłem już ten określony wiek, w którym moj mózg przeszedł z "lepiej abyś tego nie mówił" do "Je..Bać to ,zobaczymy co sie stanie "..."

Jedyna w Polsce Mazda Probe GT V6 93r.......a może i na świecie ?
"...nie mam RWD , bokiem jeździć nie muszę
wolę mieć przód napęd ale taki co ma Duszę ..."
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się rozkręcać; pięćdziesięciu, aby nauczyć się skręcać." (Sallmo)
"...Osiagnąłem już ten określony wiek, w którym moj mózg przeszedł z "lepiej abyś tego nie mówił" do "Je..Bać to ,zobaczymy co sie stanie "..."
- Lukasz
- Klubowicz
- Samochód: Ford Probe 2.2 GT 89r. Volvo V70 I 2.5 TDI 140KM 1997
- Galeria: viewtopic.php?t=14709
- Kontakt:
- 
				Maxxum
- Klubowicz
- Samochód: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
- Galeria: viewtopic.php?t=7746
Lubię oglądać takie fotorelacje   

Czekamy na następne

Czekamy na następne

"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się mówić; pięćdziesięciu, aby nauczyć się milczeć." (Ernest Hemingway)

Oj Patryk,ja prędzej dziadkiem zostanę zanim ty ją dokończysz  Kurcze zajrzałem z myślą,że już śmigasz a tu jeszcze daleka droga.
 Kurcze zajrzałem z myślą,że już śmigasz a tu jeszcze daleka droga.

Kurcze zajrzałem z myślą,że już śmigasz a tu jeszcze daleka droga.
 Kurcze zajrzałem z myślą,że już śmigasz a tu jeszcze daleka droga.- Patryk-
- Klubowicz
hmmmm czy ja wiem...może nie taka daleka  niestety praca pochłania większość czasu, do tego dojazd 50km do probe też wcale nie pomaga w pracy
 niestety praca pochłania większość czasu, do tego dojazd 50km do probe też wcale nie pomaga w pracy  

niestety praca pochłania większość czasu, do tego dojazd 50km do probe też wcale nie pomaga w pracy