-- oryginalny post 2013-12-10 16:29 --
Witam.
Mam mały problem z doładowaniem. Zanim zacząłem bawić się ze zwężką wszystko było ok, doładowanie na seryjnym wskaźniku 7-8 psi przy zwężce 1mm, nie była ona seryjna, ktoś widoczniej wcześniej się tam bawił. Wyciągnąłem ją, zamontowałem 0,8mm, dałem jednak dłuższy przewód, aby łatwiej było ją następnym razem wyciągnąć. Jazda próbna: turbo załączam na drugim biegu przy przepustnicy otwartej na maksa. Wskaźnik daje 12 psi (wskazówka idealnie na środku czerwonego pola), czuć spory przyrost momentu obrotowego. Nagle po upływie 1-2 sekundy czuć lekkie szarpnięcie, wskaźnik dalej pokazuje 12 psi, pedał gazu cały czas w podłodze. Zmieniam na trzeci bieg jednak dochodzi już tylko do 6-7 psi i na każdym następnym biegu też. Czekam chwilę aż turbina się ochłodzi, gaszę silnik, odpalam ponownie i znów dzieje się wszystko od początku. Operację powtarzałem 3-krotnie.
mam następujące pytania:
1. Czy winnym jest boost'cut?
2. Czy miała na to wszystko wpływ długość przewodu, w którym znajduje się zwężka?
3. Co jest grane?
Zaznaczam, że nie przekroczyłem 12 psi. Po przekształceniu wyszło 0.8 bar, nie więcej. A z tego co wiem odcina zapłon przy 0,85 bar. Z opinii forumowiczów wynika że seryjny wskaźnik dokładny raczej nie jest. Pozdrawiam.
Pomożecie?
-- dodano 2013-12-10 19:28 --