Głośniki w drzwiach Ford Probe I gen.
Głośniki w drzwiach Ford Probe I gen.
Witam mam problem z takim tematem. Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Probasa GT z tym, że posiada od poważną wadę, uszkodzenie, awarię etc. nie działają głośniki w drzwiach. I tu właśnie zaczyna się mój problem. oryginalne głośniki maja średnicę 155mm i głębokość montażu 48mm, a nigdzie takiego rozmiaru nie mogłem znaleźć. wiem że można wstawić popularny rozmiar 6,5" -165mm ale trzeba by dawać dystanse/ przejściówki a to się wiąże z ingerencją w boczek drzwiowy i maskownice, a tego chcę uniknąć. to samo się ma w przypadku mniejszych czyli 135mm też trzeba coś rzeźbić. czy ktoś przerabiał ten temat? czy takie głośniki są gdzieś dostępne? Pozdrawiam Bubek.
-
Maxxum
- Klubowicz
- Samochód: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
- Galeria: viewtopic.php?t=7746
Re: Głośniki w drzwiach Ford Probe I gen.
Zobacz do tego tematu
viewtopic.php?p=379426&hilit=g%C5%82o%C ... 3d#p379426
Tam chłopaki podają link do głośników. Są obecnie dostępne na Allegro. Ale sprawdź sobie jeszcze czy będą pasować na pewno. Niby ze zdjęć widać że jeden z użytkowników forum sobie je zamontował i to chyba bez przeróbek
Głębokość mają 44 mm.
Tam chłopaki podają link do głośników. Są obecnie dostępne na Allegro. Ale sprawdź sobie jeszcze czy będą pasować na pewno. Niby ze zdjęć widać że jeden z użytkowników forum sobie je zamontował i to chyba bez przeróbek
Głębokość mają 44 mm.
Ostatnio zmieniony 2025-11-04 12:23 przez Maxxum, łącznie zmieniany 1 raz.
"Potrzeba dwóch lat, aby nauczyć się mówić; pięćdziesięciu, aby nauczyć się milczeć." (Ernest Hemingway)
Re: Głośniki w drzwiach Ford Probe I gen.
dzięki za podesłanie dyskusji - oprócz postów o głośnikach jest tam dużo ciekawych rzeczy. te z linku to są głośniki o średnicy 130mm. jak nie znajdę nic innego to będzie to jedyna alternatywa. pisałem jeszcze do dwóch gości co wykonują renowacje głośników, zobaczę co z tego wyjdzie.