. W związku z tym mam pytanko, otóż czy ktoś wie co to może być, koledzy podpowiadają że to może być katalizator, a co wy, szanowni klubowicze, o tym myślicie?
  . W związku z tym mam pytanko, otóż czy ktoś wie co to może być, koledzy podpowiadają że to może być katalizator, a co wy, szanowni klubowicze, o tym myślicie?  

eeeeeee? czyli to normalne że śmierdzi? mi nic nie śmierdzi więc co? mam coś nie halo? przecież nie powinno śmierdzieć! jak w czasie jazdy powietrze zza auta może być zasysane do środka przez przednie szyby?MiH pisze:Z tyłu auta pod zderzakiem znajdują się wywietrzniki, umożliwiające krążenie powietrza przy zamkniętych szybach. Powietrze opływające probe przy otwartych oknach wysysa powietrze ze środka co powoduje zasysanie powietrza zza samochodu.
 na postoju też nie powinno nic śmierdzieć bo nawet jak stoję za autkiem na włączonym silniku to nic czuję (musiałbym się chyba sztachnąć prosto z rury żeby coś poczuć
 na postoju też nie powinno nic śmierdzieć bo nawet jak stoję za autkiem na włączonym silniku to nic czuję (musiałbym się chyba sztachnąć prosto z rury żeby coś poczuć  ). śmierdzące spaliny to te które jeszcze się do końca nie wypaliły, chyba że ktoś wywalił kata i ma prawie cały wydech przelotowy - to tak, będzie śmierdzieć.
 ). śmierdzące spaliny to te które jeszcze się do końca nie wypaliły, chyba że ktoś wywalił kata i ma prawie cały wydech przelotowy - to tak, będzie śmierdzieć.

Lekcja 1 (bardzo krótka) i
 Lekcja 1 (bardzo krótka) i  Lekcja 2 (krótka)
 Lekcja 2 (krótka) 

'89 2.0 Turbo downgrade
'89 2.0 Turbo downgrade , zreszta mozesz to zrobic i w dzień ale szczelinka moze byc tak mała, że jej poprostu niezauważysz. Czyli albo pozaklejasz otwory i uszcelnisz wywietrznik, albo wymienisz uszczelke klapy. zreszta po dłuższej jezdzie z otwartymi szybami otwórz bagażnik i powąchaj- wszystko powino śmierdzieć spalinami
 , zreszta mozesz to zrobic i w dzień ale szczelinka moze byc tak mała, że jej poprostu niezauważysz. Czyli albo pozaklejasz otwory i uszcelnisz wywietrznik, albo wymienisz uszczelke klapy. zreszta po dłuższej jezdzie z otwartymi szybami otwórz bagażnik i powąchaj- wszystko powino śmierdzieć spalinami  . Ja miałem jedna małą szczelinę w uszczelce i nieźle sie natrudziłem żeby ta zagadke rozwiązać, teraz ok, powodzenia
 . Ja miałem jedna małą szczelinę w uszczelce i nieźle sie natrudziłem żeby ta zagadke rozwiązać, teraz ok, powodzenia 

Niewiem jak wy macie ale u mnie w jedyneczce są dwa otworki po każdej stronie i tak jakoś są skonstruowane że jak szyby są otwarte i powietrze jest wysysane z auta to klapki na tych wywietrznikach sie zamykają i żadne powietrze z zewnątrz niejest zasysane do środka auta- poprostu one sie zamykają i tyle.MiH pisze:.... Z tyłu auta pod zderzakiem znajdują się wywietrzniki, umożliwiające krążenie powietrza przy zamkniętych szybach. Powietrze opływające probe przy otwartych oknach wysysa powietrze ze środka co powoduje zasysanie powietrza zza samochodu....
Widzisz w dwójce jest dokłądnie tak samo tylko wymiary tego "otworku" to nie 2,5/15 tylko ok 22x10 zasada ta sama, ale przełożyć sie nie da i tyleEndrju pisze:.... w jedyneczce są dwa otworki po każdej stronie i tak jakoś są skonstruowane że jak szyby są otwarte i powietrze jest wysysane z auta to klapki na tych wywietrznikach sie zamykają ...... i tyle......

No możliwe- niewiem jak jest w dwójce a tych z mojego to niemierzyłem bo niebyło takiej potrzeby tylko tak na oko określiłem ich wielkość z tego co mi pozostało w pamięci. A jeszcze dodam że w jedynce po każdej stronie są dwa te wywietrzniki więc jak by to wziąć do kupy to by pewnie było te 10cm a na długość to niewiem dokładnie.rick pisze:...wymiary tego "otworku" to nie 2,5/15 tylko ok 22x10 zasada ta sama, ale przełożyć sie nie da i tyle