Witam wszystkich, czy któryś z forumowiczów może mi wyjaśnić czym się różnią od siebie przewody zapłonowe??
Zasadniczo dlugosciami, rodzajem "wtyczki", ustawieniem wtyczki (katowa, prosta) i przede wszystkim jakoscia.
tzn np przewody od Mazdy 323 będą odpowiednie do Probe GT??
jesli fizycznie da sie je zalozyc i jest ich tyle ile trzeba to w odniesieniu do mojej wiedzy, beda.
Mam kłopot z kupnem przewodów, mogą mi sprowadzić ale do 50 zł za komplet więc chyba nie najlepsze....

mam okazję kupić właśnie do mazdy 323 z tego co czytalem właśnie jedne z naj...
Z Twojego posta wnosze, ze skoro interesuja Cie przewody do 323 to RACZEJ masz Probe GT pierwszej gen. (wiekszosc silnikow w 323 to 4 cylindry) Ale rownie dobrze sie myle, w koncu byla 2.0 6 garowa. Pomocnym by bylo gdybys wpisal w stopke albo w miejsce pod avatarem jaki masz samochod, bo to nie jest tak oczywsite jak Ci sie wydaje.

Jesli masz taki problem z I gen. to na allegro sa przewody NGK, zupelnie dobre, posmigasz na tym troche, kupisz od 60-100 zl. Jesli to druga gen, to Ci nie pomoge.
z góry dzięki za odpowiedź i nie kasowanie posta hehe

Tu nie kasuje sie postow (przynajmniej ja tego nie widzialem). WIduje jedynie blokowanie tematow, ktore powielaja to samo pytanie. Twoje trafilo w najodpowiedniejsze miejsce, wiec na pewno nie zostanie skasowane.