Witam Chciałem zapytać szanownych użytkowników czy ktoś z was próbował sam wypolerować felgi
Za taką usługę warsztaty krzyczą sobie ok 100 zł za sztukę ( alu 17") od polerki na wysoki połysk.
Zobaczcie sami :
prawda że robi efekt
więc jeśli ktoś wie jakie środki potrzebne są do polerki i jak do tego się zabrać to proszę pisać.
Pozdrowionka
No jakby to się dało zrobić w domo-garażowych warunkach to byłoby bardzo fajnie. Ostatecznie 100 zł od sztuki da się przeżyć biorąc pod uwagę jaki jest efekt końcowy.
Witam.Przyznaję efekt jest bombowy i ceny nie wygórowane, ale kumpel tez miał takie aluski i strasznie narzekał na utrzymanie takich felg w czystosci i w stanie pokazanym na foto powyżej ( strasznie zachodziły takim dziwnym "nalotem", w koncu je sprzedał i ma zwykłe alusy proszkowo malowane
ja tylko dodam ze 100/szt to nie duzo ale jeszcze zalezy co dokladnie wchodzi w gre, tylko polerka?
w znanym mi warsztacie zajmujacym sie alumami za ich prostowanie i malowanie (oczywiscie potem jeszcze jakies specjalny piec je grzeje) za komplet krzycza po znajomosci 1000zl !!! - warto jak masz jakies ekstra ale przy takiej cenie czlowiek zaczyna sie zastanawiac nad nowymi
Takie polerowane felgi fajnie wyglądają, ale niestety aluminium utlenia się i śniedzieje. Prawdopodobne za 100PLN oprócz polerowania dochodzi jakiś bezbarwny lakier. Kupiłem do swojego Probe 2.0 felgi z GT 2.5, lakier odłazi i też się zastanawiam.
ludzie co wy za ceny podajecie 1000 zl
ja za piaskowanie , malowanie proszkowe (czyli wygrzewanie w tym picu o ktorym mowicie ) i na koncu malowane lakierem bezbarwnym zaplacilem po 40 zl za sztuke gdzie 1000 zl?? za co
Nowa moja ksywa: Qki Leoncio
Był:Ford Probe II 2.5 V6 24V 1997
Jest: Smart FourTwo Cabrio jako dojazdówka do pracy.....
Na wypady poza miasto jest już inne autko
nadlewanie ubytkow (np uszczerbiony szeroki rant) prostowanie i malowanie - przemyslowe, a nie jakas tam farbka na ktora przychodzi lakier bezbarwny co by sie nie scierala
qki82 pisze:ludzie co wy za ceny podajecie 1000 zl
ja za piaskowanie , malowanie proszkowe (czyli wygrzewanie w tym picu o ktorym mowicie ) i na koncu malowane lakierem bezbarwnym zaplacilem po 40 zl za sztuke gdzie 1000 zl?? za co
Wydaję mi się że polerowanie w domowych warunkach nie jest dobrym pomysłem. W zasadzie zastanawiam się wogóle jak oni to polerują? Ja np. mam wypolerowany dekiel zaworów (wiadomo - aluminium polerowane daje ładny połysk). Nie daj Boże żebym popsikał do np. preparatem do czyszczenia silnika i mam po pokrywie. Kiedyś kapła mi taka kropelka na dekiel i został ślad.
Probe 2.2 GL 89' Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
Oto adresz zasze mozecie zadzonic i sie sami dowiedziec co i jak
Forma robi:
*PIASKOWANIE (felgi, rowery, stal, itp.)
*LAKIEROWANIE PROSZKOWE
*REGAŁY MAGAZYNOWO-SKLEPOWE
OTWOCK-ŚWIERK 31
Telefon: (022) 788-85-14
pozdrawiam
no to to jest wlasnie to
zawozisz jednego dnia a drugiego juz odbierasz
Squad jak mozesz to daj namiary moze bede mial blizej,tam dzwonilem i mial pani powiedziala mi 250 zl za komplet,ale bede to robil dopiero po zimie bo teraz to niema najmniejszego sensu
Jak biorą 6 dych to bym się nawet nie zastanawiał tylko łykał. U nas w Kraku już chocho dawno dawno mówili po 80 zeta. Teraz to nawet nie wiem jakie ceny tu mają.
Probe 2.2 GL 89' Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
nadlewanie ubytkow (np uszczerbiony szeroki rant) prostowanie i malowanie - przemyslowe, a nie jakas tam farbka na ktora przychodzi lakier bezbarwny co by sie nie scierala
nadal 1000 zyli to potwornie drogo (toz to 250 zyli za felge )... jesli znajomy Ci to oferuje, to zmien znajomych ... a na czym polega "malowanie przymyslowe" ??
byl czarny 2,2 GT i... ktos go powyginal
jest Jeep XJ 96', MT/R 31", snorkel, lift 3'i ciagle rosnie
w powijakach T/A 5,7V8 www.non-stop.waw.pl
he he. Wiatm. Ciekawy temat poruszyliście. Z zawodu jestem technologirm i zajmuje sie budową form do przemyslu Tworzyw sztucznych. Formy robie z Aluminium i ten temat juz dawno chccialem sam rozgryżć. Wiec z felami jest tak. Jak chcesz to przywieź te fele do mnie z w jedną noc na lewo u mnie w firmie ci je tak wypoleruje ze nie poznasz. Tylko jak ktos powuzej napisal, jest jeden problem. Zdzierasz warstwe ochronna powstałą w sposób naturalnu podczas malowania proszkowego i taka wypolerowna fela Ci sie po prostu utlenia. Ja mam formy takie polereoane i mimo ze chlopaki u mnie scieraj sie i regularnie je chemiąspecjalną jadą to i tak tworzą sie dziwne pory i na prawde nie ładnie to wygląda, robi sie chropowata, ale miejscami tylko . Probowałem lakierów specjalnych (brałem niby mi do budowy form potzrebne były;) ) ale od alu wszystko odpada. Do tej pory nie wiem o co chidzi. Podkładu nie użyjesz żadnego bo wygląda wtedy jak kupa.
Poszdrowienia
nadal 1000 zyli to potwornie drogo (toz to 250 zyli za felge )... jesli znajomy Ci to oferuje, to zmien znajomych ... a na czym polega "malowanie przymyslowe" ??
Witam.
Mój nowy nabytek z 2.5 nadal leży z odpadającym lakierem bo nawet nie mam czasu poszukać konkretnego lakiernika. I wpadła mi do głowy pewna myśl. Około 4 lata temu postanowiłem wypolerować cały silnik mojego Junaka. Męczyłem się z tym chyba ze 4 dni. Efekt ok. ale przez tydzień, później cały zaczął śniedzieć. Przypadkiem nawinął się znajomy i zaproponował poniklowanie całości. Jak się dowiedziałem nikiel jest techniczny i dekoracyjny. Techniczny nadaje się tylko do zabezpieczania przed korozją, a dekoracyjny przypomina chrom ale jest lekko żółtawy. Co do pokrywania nim aluminium sami mieli wątpliwości "potrzebna jest jakaś inna linia technologiczna, transport z wanny do wanny bez dostępu powietrza ale wyszło ok. Co do Junaka silnik nadal leży w garażu , ale nikiel nadal ok. Kosztowało mnie to litre , ale dobre czasy się skończyły i zapytać by o konkretne ceny. Nie wiadomo jak z trwałością przy agresywnych warunkach no ale przy przystępnej cenie warto spróbować.