Romas: Doskonale wiem, że są po to żeby zasłonić wystające koła w samochodach do driftu i robi się to ze względu na to, że felga/opona nie może wystawać poza błotnik. Aż takie wystające do proba to zdecydowanie za duże (chociaż do tego nissana pasuje elegancko i kwestia jak to może wyglądać na probie to tylko nasze gdybania i oczywiście kwestia gustu). Akurat myślę, że bardzo delikatne poszerzenie nadkoli w probie, poza czysto praktycznymi plusami jeśli zachodzi taka potrzeba - ma również pozytywy estetyczne - może wyglądać ładnie, oczywiście z naciskiem na
delikatne i nie jest wieśniaczeniem auta jeśli zachowa się zdrowy rozsądek

Nie wiem jakby to wyglądało na probku bo nigdzie praktycznie nie widać żeby ktoś tak robił. Ani w PL ani na forach zagranicznych stąd się zastanawiam. Stig na przykład miał wystające z tyłu felgi i żeby nikt się do tego nie czepiał to teoretycznie musiałby pokombinować z poszerzaniem błotników żeby zakryć to koło. Czy wyglądałoby to źle? Nie wiem, bo nie widziałem takiego rozwiązania w probie ale przypuszczam, że mogłoby fajnie wyglądać. W każdym razie zastanawiam się nad wieloma pierdołami do proba i szukam swojego ideału
edit: są z absu, laminatu i pewnie jeszcze z innych materiałów...
Waldii: Nie chodzi mi o aż takie drastyczne poszerzanie, miałem raczej na myśli coś delikatniejszego ale na zasadzie doczepianych/doklejanych listew a nie rollowania - powód: szpachla na błotniku