-- oryginalny post 15 lis 2015, o 14:41 --
KrecioPL pisze:Wg kodeksu - jeśli jesteś w stanie naprawić usterkę podczas kontroli, nie możesz być za nią ukarany.
A więc na następny raz (oby nie było,ale pewnie i tak będzie) będę mądrzejszy o ten przepis
LukaszProbe pisze:Kurcze piękna jedyneczka! Szacun za zaangażowanie!
Dziękuję.
Poniżej foty na których jest mój GTek z spotu pod Krokusem w Krk 14.11.15
-- dodano 4 mar 2016, o 17:26 --
Byłem dzisiaj na przeglądzie. Pojechałem trochę z niepewnością jak to będzie jak zobaczą amerykańca, że znowu na wymyślają.
Diagnostą okazał się starszy gość z 60lat. Powiedział tylko tyle, że auto jest nie do ... i przetrzyma nie jedno jeszcze współczesne auto i że nie ma to jak stary porządny amerykaniec na którym półmilionowe przebiegi nie robią wrażenia. Np. tuleje wahacza mam jeszcze fabryczne i nie odczuwam żadnych drgań na kierownicy, stuków itp. Nawet ten diagnosta stwierdził, żeby ich nie ruszać bo co fabryka to fabryka. Fajny gość

Ale najbardziej był w szoku składu spalin bo mówi, że niejedno nowsze może mu pozazdrościć wyników składu spalin, a to auto jest z 92 roku.

Nie piszę bajek tylko dzielę się pozytywnym wrażeniem, które wyniosłem po dzisiejszym przeglądzie.
W sumie sam byłem trochę zdziwiony bo myślałem, że po tylu latach katalizator już ledwo daje radę. Generalnie do zaglądnięcia mam w tylne hamulce bo słabo hamują no i zadbanie o blacharkę z naciskiem u mnie na podłogę.
Generalnie jestem w bardzo pozytywnym zaskoczeniu. Cieszę się, że spaliny tak dobrze wyszły bo to też świadczy o kondycji silnika.

I cieszę się, że są jeszcze ludzie nie ważne, że ze starszego pokolenia, którzy umieją poznać prawdziwą porządną motoryzację.
-- dodano 4 mar 2016, o 17:46 --
A z takich bieżących rzeczy wartych wspomnienia to nastąpiła przesiadka z Valvoline MaxLife 10W40 na Fuchs Titan Syn MC 10W40.

Silnik ,,wyczyszczony'' i opłukany ze starego oleju płukanką Millers. Przebieg obecny 250149. Olej wraz z filtrami wymieniłem po 8000tyś. tak jak jest zalecane przy tym silniku.
Jakaś aktualniejsza galeria będzie jak się zrobi w końcu wiosenna pogoda, a nie te pieprzone chlapy co chwilę...
-- dodano 12 mar 2016, o 07:46 --
Foty z N.Targu bo Gietek często pokonuje trasy Kraków-,,polskie góry''
PS.: Auto nie było lakierowane przeze mnie i poprzedniego właściciela, tyle wiem, a piszę o tym bo ludziska pytają mnie o to często.
-- dodano 12 mar 2016, o 07:56 --
Jak patrzę na to ostatnie zdjęcie to aż się prosi, żeby ,,przypieprzyć'' na gaz i zakręcić jednego bączka 4fun&dopamine, ale niestety Probe zostało upośledzone w przód napęd
Świetne auto,ale strasznie mi brakuje napędu na tył. Ale co się dziwić Ford zrobiłby sobie konkurencję dla rustanga...